Prostreno.cz

Játra dušená s paprikami

Dušené kousky hovězích jater s barevnou paprikou .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 535 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g hovězích jater
  • 1 ks cibule
  • 100 g libové anglické slaniny
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 0.5 lžičky drceného kmínu
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks zelená paprika
  • 0.5 lžičky soli
  • 200 ml vody
  • 2 snítky čerstvého tymiánu – lístky

Postup přípravy

  1. Hovězí játra důkladně propláchněte a zbavte blan .
  2. Játra nakrájejte na větší nudličky .
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky .
  4. Slaninu nakrájejte na kostičky a společně s cibulí je orestujte v pánvi na oleji .
  5. Přidejte játra, orestujte je ze všech stran , poprašte je moukou a ještě minutu restujte.
  6. Do pánve přidejte vodu , játra posypte kmínem , mletým pepřem ,přidejte oloupaný , na tenké plátky nakrájený česnek a játra duste doměkka.
  7. Když jsou játra skoro měkká, přidejte k játrům na proužky nakrájené papriky .
  8. Měkká játra osolte a posypte lístečky tymiánu.
  9. Podávejte s rýží .

TIP:

K přípravě můžete použít i telecí , nebo kuřecí játra.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Játra dušená s paprikami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat