Prostreno.cz

Telecí guláš se šalotkou

Telecí maso je považováno za dietní , je měkčí a šťavnatější než maso hovězí. Guláš je jednoduchý , rychlý a když není telecí, je vynikající i z vepřového masa .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 311 kJ / 74 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g telecí plece - nebo telecí kýta
  • 2 ks šalotky - oloupané , nakrájené na plátky
  • 0.5 ks malého pórku - pouze bílá část
  • 1 ks malá mrkev - oloupaná , nastrouhaná
  • 400 ml masového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 1.5 lžíce sádla - nebo oleje
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 100 ml vody
  • Na ozdobu
  • 4 snítky petrželky kudrnky

Postup přípravy

  1. Telecí maso nakrájejte na kostky .
  2. Očištěný pórek nakrájejte na plátky.
  3. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky .
  4. Na sádle orestujte šalotku ,pórek a mrkev , přidejte maso a krátce ho opečte.
  5. Přidejte česnek ,maso osolte ,opepřete ,zalijte vývarem a duste doměkka .
  6. Guláš zahustěte lžíci kukuřičného škrobu , který rozmíchejte ve 100 ml vody.
  7. Guláš před podáváním ozdobte petrželkou .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí guláš se šalotkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat