Prostreno.cz

Králičí stehna se žampióny

Jemné králičí maso pečené se slaninou a žampióny .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 442 kJ / 105 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks králičí stehna
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g slaniny - nakrájené na kostičky
  • 1 ks cibule - nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku - nakrájené na plátky
  • 4 snítky nakrájené čerstvé petrželky
  • 300 g žampionů - nebo malých hříbků
  • 250 ml bílého vína
  • 250 ml masového vývaru

Postup přípravy

  1. Očištěné hříbky , nebo žampiony překrojte na poloviny .
  2. V pekáčku na 2 lžících oleje krátce orestujte nakrájenou slaninu s cibulí.
  3. Přidejte osolená králičí stehna a opečte je z obou stran.
  4. Přidejte nakrájený česnek, petrželku , očištěné, překrojené žampiony , nebo hříbky ,víno ,vývar a přikryté duste v troubě předehřáté na 190°C doměkka. Dopečte odkryté .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,39g
  • Sacharidy:

    57,68g
    • Cukry:

      9,14g
  • Tuky:

    137,10g
  • Vláknina:

    4,72g

Aktivita pro spálení: 105 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králičí stehna se žampióny

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat