Prostreno.cz

Vepřové maso s hlívou

Zařaďte do svého jídelníčku zdravou hlívu ústřičnou. Hlíva ústřičná patří mezi delikatesy. Přidat ji můžete téměř do všech jídel, do kterých dáváte houby. Můžete ji péct, vařit, zapékat, smažit.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 371 kJ / 88 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g vepřového masa - kýta , nebo vykostěná kotleta
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 1 lžíce bio sójové omáčky
  • 0.5 lžíce kukuřičného škrobu
  • 100 ml vody
  • 300 ml masového vývaru
  • 4 lžíce oleje
  • 2 špetky soli
  • 1 ks větší nakládaná kapie - nakrájená na nudličky
  • Na posypání
  • 0.5 svazku nakrájené pažitky

Postup přípravy

  1. Maso a hlívu nakrájejte na nudličky.
  2. V rendlíku zahřejte olej, přidejte maso , hlívu a minutu míchejte.
  3. Dochuťte sójovou omáčkou , zalijte vývarem a přikryté duste doměkka.
  4. Měkké maso zahustěte škrobem rozmíchaným ve 100 ml vody, podle chuti osolte ,přidejte nakrájenou kapii a duste ještě 10 minut.
  5. Posypte nakrájenou pažitkou a podávejte s rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,90g
  • Sacharidy:

    156,80g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    107,80g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 88 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso s hlívou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat