Prostreno.cz

Rybí filety grilované s česnekovým olejem

Delikátní filety z tresky mají pevné bílé maso a díky tomu se skvěle hodí na grilování. Citronová šťáva ,bylinky a česnek dodají rybě skvělou chuť .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 15min

    45min příprava

    30min vaření

  • 489 kJ / 117 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy3g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce chlazeného filé tresky á 180 g - nebo jiné oblíbené ryby
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce čerstvých lístků oregana
  • 0.5 lžíce čerstvých lístků rozmarýnu
  • 100 ml citronové šťávy
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • Na potření
  • 2 lžíce oleje - na potření grilovací pánve

Postup přípravy

  1. Smíchejte pepř, citronovou šťávu a sůl a směsí potřete z obou stran filé ryby a 30 minut nechte marinovat .
  2. Oloupané stroužky česneku nakrájejte na tenké plátky a orestujte ho na 3 lžících olivového oleje do mírného ztmavnutí, během restování přisypte k česneku lístky rozmarýnu a oregana.
  3. Grilovací pánev potřete olejem , na pánev položte rybí filety a grilujte je z každé strany - podle velikosti filé – 5 - 8 minut .
  4. Během grilování potřete rybu olejem s restovaným česnekem a bylinkami .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filety grilované s česnekovým olejem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat