Prostreno.cz

Restovaná bílá cibule s nivou

Cibule je základem mnoha pokrmů, kterým dodává skvělou chuť. Ale může ji připravit i samostatně, například se sýrem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 780 kJ / 186 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky15g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks velké bílé cibule
  • 3 špetky soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • Na posypání
  • 120 g rozdrobeného sýra niva
  • 0.5 hrnku jemně nasekaných vlašských ořechů
  • 0.5 hrnku nakrájené pažitky
  • Na potření
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200°C.
  2. Plech vyložte pečícím papírem a potřete ho olejem.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte na silné plátky .
  4. Cibule uložte na připravený plech .
  5. Cibuli posypte podle chuti solí , stačí málo ( sýr niva je slaný ) , dejte je do předehřáté trouby a pečte 20 minut.
  6. Poté cibuli otočte a dejte zpět na 10 minut do trouby , nebo dokud nezměknou a okraje nezhnědnou.
  7. Cibule uložte na nahřátý talíř, posypte je rozdrobeným sýrem , pokapejte je olejem a octem , posypte je vlašskými ořechy a pažitkou.
  8. Podávejte například s křupavým toustem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,50g
  • Sacharidy:

    33,40g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    279,20g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 186 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Restovaná bílá cibule s nivou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat