Prostreno.cz

Polévka z bílého zelí s mrkví

V kuchyni má zelí všestranné využití, jednoduše se upravuje a celé hlávky se dají dlouho skladovat. Bílé zelí má více vlákniny, méně sacharidů a o něco menší množství vitaminů a minerálů než zelí červené.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 52 kJ / 12 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g hlávkového zelí - nakrájené na nudličky
  • 2 ks mrkve - nakrájené na kostičky
  • 2 ks středně velké brambory - oloupané ,nakrájené na malé kostičky
  • 2 ks jarní cibulky - nakrájené na plátky
  • 2 l slabého zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku - jemně nakrájený
  • 2 lžíce másla
  • 1 špetka kmínu
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Do hrnce na rozpuštěné máslo nasypte nakrájenou zeleninu , kmín a minutu míchejte.
  2. Zeleninu zalijte vývarem a vařte, až je zelenina měkká. Brambory by se měly trochu rozvařit , tím polévku zahustí .
  3. Polévku podle potřeby dochuťte solí a pepřem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,70g
  • Sacharidy:

    98,80g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    96,77g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 12 kcal

1

minut jízdy na kole

1

minut běhu

3

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(39 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(34 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(31 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílého zelí s mrkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat