Prostreno.cz

Vepřové kotlety s dijonskou hořčicí

Vepřová kotleta patří mezi velmi oblíbené kusy masa. Až na tukový okraj je její maso libové, často se připravuje s kostí a řadí se rozhodně mezi kvalitnější části masa.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 1024 kJ / 244 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy18g
tuky17g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks vepřové kotlety s kostí
  • 4 špetky soli
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 200 ml vody - nebo vývaru
  • 1 plátek másla
  • Na obalení
  • 1 hrnek strouhanky
  • Na posypání
  • 1 hrnek nasekané petrželky
  • Na potření
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce smetany

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 ° C.
  2. V malé misce smíchejte dijonskou hořčici a smetanu .
  3. Kotlety osolte a potřete je připravenou hořčicí .
  4. Kotlety obalte ve strouhance a opečte je z obou stran na oleji v pánvi vhodné na pečení v troubě.
  5. Maso pokapejte citronovou šťávou, podlijte ho vodou , nebo vývarem ,přidejte plátek másla, maso přikryjte a dejte ho do předehřáté trouby . Pečte doměkka.
  6. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou .
  7. Můžete podávat například s dušeným hráškem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,40g
  • Sacharidy:

    110,80g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    261,30g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 244 kcal

30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

72

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety s dijonskou hořčicí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat