Prostreno.cz

Ryba s okurkovou omáčkou

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 830 kJ / 198 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy2g
tuky16g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 0.5 ks salátové okurky
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 lžíce vinného octa
  • 4 porce rybího filé - chlazené , nebo mražené
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 0.5 hrnku nakrájeného kopru

Postup přípravy

  1. Omytou , neoloupanou okurku nastrouhejte na hrubém struhadle do misky .
  2. Přidejte 2 špetky soli a 1 lžíci vinného octa , promíchejte a nechte cca 15 minut stát .
  3. Rybí filé opečte zvolna z obou stran v pánvi s rozehřátým máslem a lžíci oleje. Rybu osolte , opepřete a děrovanou lžíci vyndejte na talíř.
  4. Na stejnou pánev nasypte nastrouhanou okurku a duste 2 - 3 minuty .
  5. K okurce přilijte smetanu ve které rozmíchejte lžičku kukuřičného škrobu a vařte 5 minut .
  6. Přidejte nakrájený kopr , promíchejte , do omáčky vložte opečené rybí filé a filé nechte prohřát.
  7. Podávejte s vařenými bramborami .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,65g
  • Sacharidy:

    94,15g
    • Cukry:

      1,80g
  • Tuky:

    217,38g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 198 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

59

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cibulačka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Ryba s okurkovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat