Prostreno.cz

Ryba s okurkovou omáčkou

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 466 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy2g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 0.5 ks salátové okurky
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 lžíce vinného octa
  • 4 porce rybího filé - chlazené , nebo mražené
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 0.5 hrnku nakrájeného kopru

Postup přípravy

  1. Omytou , neoloupanou okurku nastrouhejte na hrubém struhadle do misky .
  2. Přidejte 2 špetky soli a 1 lžíci vinného octa , promíchejte a nechte cca 15 minut stát .
  3. Rybí filé opečte zvolna z obou stran v pánvi s rozehřátým máslem a lžíci oleje. Rybu osolte , opepřete a děrovanou lžíci vyndejte na talíř.
  4. Na stejnou pánev nasypte nastrouhanou okurku a duste 2 - 3 minuty .
  5. K okurce přilijte smetanu ve které rozmíchejte lžičku kukuřičného škrobu a vařte 5 minut .
  6. Přidejte nakrájený kopr , promíchejte , do omáčky vložte opečené rybí filé a filé nechte prohřát.
  7. Podávejte s vařenými bramborami .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,40g
  • Sacharidy:

    91,20g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    194,50g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 111 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s okurkovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat