Ingredience na
- K přípravě
- 600 g
mletého kuřecího masa
- 0.45 hrnku
vařené černé rýže
- 2 stroužky
česneku
- oloupané, drobně nasekané
- 80 g
strouhaného parmazánu
- 0.5 hrnku
strouhanky
- nejlépe panko strouhanka
- 1 lžička
směs italského koření
- 0.5 hrnku
nakrájené zelené petrželky
- 3 špetky
soli
- 2 špetky
mletého černého pepře
- Na vymazání
- 1 lžíce
oleje
TIP:
Kuličky můžete připravit i s klasickou rýží. Panko strouhanka má sice exotický název i původ, její složení už ale tak exotické není. Jedná se o strouhanku podobnou té naší ze suché veky nebo rohlíků, přesto je ale trochu jiná. Je vyrobena z čerstvého bílého chleba a liší je barvou i strukturou – panko strouhanka je velmi světlá a také mnohem hrubší, tvoří spíše jakési vločky. Koupíte ji v marketech. Černá rýže je bohatá na nutriční hodnoty. Obsahuje nejvíce antioxidantů ze všech druhů rýží, zahrnuje rovněž spoustu vitaminů a minerálů jako vitamin B1, B2, B9, E, zinek, vápník, fosfor a železo.
Příprava černé rýže trvá déle než u klasické bílé rýže, zhruba 30 - 60 minut , v závislosti na tom jestli rýže byla předem namočená. Vhodné je rýži před vařením namočit zhruba na 2hodiny a následně ji přibližně 30 minut vařit.