Prostreno.cz

Lilek plněný žampióny

Lilek je u nás pořád ještě tak trochu opomíjená zelenina. Lilek je jemný a nevýrazný .Sýr a žampióny mu dodají chuť.

10.10.2022 lanvin
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

2786 kJ / 665 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C .
  2. Lilek podélně rozřízněte ,osolte ho a nechte 15 minut stát.
  3. Lilek opláchněte vodou ,vyberte semínka a kousek dužiny, aby se dal lilek naplnit.
  4. Oloupaný česnek nadrobno nakrájejte , cibulky nakrájejte na plátky .
  5. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přisypte cibulku , česnek a promíchejte.
  6. Přidejte očištěné, na malé kostičky nakrájené houby a duste za občasného míchání 10 minut , nebo až se odpaří voda z hub.
  7. Směs osolte , opepřete a do směsi vmíchejte strouhaný sýr .
  8. Touto směsí naplňte lilek.
  9. Lilek položte do pekáčku ,nebo zapékací misky, pokapejte ho máslem a pečte v předehřáté troubě 25-30 minut.
  10. Na prvních 15 minut pečení lilek přikryjte-třeba alobalem .
  11. Lilek před podáváním posypte petrželkou . Můžete podávat s kopečkem zakysané smetany.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,30 g
  • Sacharidy:

    103,00 g
    • Cukry:

      10,20 g
  • Tuky:

    136,68 g
  • Vláknina:

    30,00 g

Aktivita pro spálení:

665 kcal
83

minut jízdy na kole

63

minut běhu

198

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 1 komentářů

Avatar
Avatar Ivana
10.03.2023

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

strouhaný perník

350 kcal / 100g
B7 g
S65 g
T10 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

čerstvé žampiony

22 kcal / 100g
B3 g
S3 g
T0,37 g

petrželka

50,95 kcal / 100g
B3,3 g
S8,1 g
T0,7 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Lilek plněný žampióny

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba