Prostreno.cz

Lilek plněný žampióny

Lilek je u nás pořád ještě tak trochu opomíjená zelenina. Lilek je jemný a nevýrazný .Sýr a žampióny mu dodají chuť.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 925 kJ / 221 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky20g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks lilek
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce strouhaného tvrdého sýra
  • 1 lžička soli
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 150 g malých žampiónů
  • 2 ks jarní cibulky s natí
  • 4 snítky nakrájené zelené petrželky
  • 2 lžíce rozpuštěného másla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C .
  2. Lilek podélně rozřízněte ,osolte ho a nechte 15 minut stát.
  3. Lilek opláchněte vodou ,vyberte semínka a kousek dužiny, aby se dal lilek naplnit.
  4. Oloupaný česnek nadrobno nakrájejte , cibulky nakrájejte na plátky .
  5. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přisypte cibulku , česnek a promíchejte.
  6. Přidejte očištěné, na malé kostičky nakrájené houby a duste za občasného míchání 10 minut , nebo až se odpaří voda z hub.
  7. Směs osolte , opepřete a do směsi vmíchejte strouhaný sýr .
  8. Touto směsí naplňte lilek.
  9. Lilek položte do pekáčku ,nebo zapékací misky, pokapejte ho máslem a pečte v předehřáté troubě 25-30 minut.
  10. Na prvních 15 minut pečení lilek přikryjte-třeba alobalem .
  11. Lilek před podáváním posypte petrželkou . Můžete podávat s kopečkem zakysané smetany.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,30g
  • Sacharidy:

    102,00g
    • Cukry:

      10,20g
  • Tuky:

    135,68g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 221 kcal

27

minut jízdy na kole

21

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 1 komentářů

Ivana
10.03.2023

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lilek plněný žampióny

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat