Prostreno.cz

Smažená štika

Dvojité obalování v trojobalu udržuje filety uvnitř šťavnaté . Smažení na sádle zvýrazní chuť a zajistí křupavost.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 968 kJ / 231 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy40g
tuky5g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 ks klínky citronu
  • K přípravě
  • 4 porce filet ze štiky - á 180 g bez kosti
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžíce směs koření na ryby
  • Na obalení
  • 3 ks vejce rozšlehaná se 4 lžícemi mléka
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1.5 hrnku strouhanky
  • Na smažení
  • 4 lžíce sádla - nebo máslo s olejem 2+2 lžíce

Postup přípravy

  1. Rybí filety osolte a posypte kořením na ryby .
  2. Filety obalte v mouce , vejcích a strouhance, postup ještě jednou zopakujte .
  3. Na pánvi rozehřejte sádlo , nebo olej a máslo.
  4. Na středním plamenu opečte filety zvolna z obou stran .
  5. Ryby podávejte například s bramborovou kaší , oblíbenou zeleninou a klínkem citronu .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,30g
  • Sacharidy:

    158,00g
    • Cukry:

      6,00g
  • Tuky:

    101,50g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 231 kcal

28

minut jízdy na kole

22

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Smažená štika

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat