Prostreno.cz

Pečená treska se sýrovou krustou

Jemné rybí maso získá díky ochucené strouhance skvělou chuť.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 747 kJ / 178 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy9g
tuky13g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce filety z tresky bez kůže á 180 g
  • 0.5 hrnku jemné strouhanky
  • 0.5 hrnku rozpuštěného másla
  • 1 hrnek nakrájené petrželky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice - může být i dijonská
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 150 g nastrouhaného tvrdého sýra - podle vlastního výběru
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C .
  2. Zapékací misku vymažte máslem .
  3. Tresku z obou stran osolte ,opepřete a uložte do připravené zapékací misky.
  4. V misce smíchejte strouhanku, máslo, petržel, hořčici , smetanu , česnek a dobře promíchejte.
  5. Přidejte sýr a ještě jednou promíchejte.
  6. Směsí potřete ryby , zapékací misku s rybami dejte do předehřáté trouby a pečte 25 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,12g
  • Sacharidy:

    161,00g
    • Cukry:

      12,10g
  • Tuky:

    208,18g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 178 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

53

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená treska se sýrovou krustou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat