Prostreno.cz

Vepřová pečeně s kmínovou omáčkou

Vepřová pečeně a kmínová omáčka se švestkami se skvěle hodí k podávání hostům , nebo třeba na sváteční stůl .

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 494 kJ / 118 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g vepřové pečeně
  • 1 lžička soli
  • 2 snítky čerstvého tymiánu -lístky - nebo 1.5 lžičky sušeného
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu - lístky - nebo lžička sušeného
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 200 ml masového vývaru
  • Na omáčku
  • 2 ks šalotky - oloupané, nadrobno nakrájené
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 150 g sušených švestek - nakrájených
  • 2 lžíce másla
  • 350 ml 33 % smetany
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Maso osolte a položte ho do vhodné misky s víkem.
  2. Maso posypte bylinkami a vetřete je do masa.
  3. Maso přikryjte a nechte hodinu v chladničce.
  4. Troubu předehřejte na 190 ° C .
  5. V menším pekáčku na oleji s máslem maso ze všech stran orestujte.
  6. Maso podlijte vývarem, přikryjte a dejte do předehřáté trouby, pečte doměkka.
  7. V rendlíku na másle nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  8. Přisypte kmín , nakrájené švestky a zalijte smetanou. Vařte , až omáčka začne houstnout. Podle chuti osolte.
  9. Omáčku podávejte k masu .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,02g
  • Sacharidy:

    143,90g
    • Cukry:

      1,60g
  • Tuky:

    214,20g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 118 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(21 hlasů)

Frittata s hráškem

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová pečeně s kmínovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat