Prostreno.cz

Polévka z bílé čekanky

Čekanka je skvělá zelenina, která se hodí zasyrova do salátů, ale i na tepelnou úpravu . Mandlové mléko polévku zjemní .

Ohodnotit
(6 hlasů)
29.11.2022 lanvin
55min

20min příprava

35min vaření

185 kJ / 44 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


Ingredience na


Postup přípravy

  1. Lískové ořechy nasucho orestujte v pánvi .
  2. Očištěnou čekanku nakrájejte na čtvrtky a vykrojte z ní tvrdý košťál. Poté nakrájejte čekanku na menší kousky.
  3. Oloupané brambory nakrájejte na kostky.
  4. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou šalotku .
  5. K šalotce přidejte čekanku , brambory , vodu, zeleninový sypký vývar a na mírném ohni vařte 15 minut, nebo až je zelenina měkká.
  6. Polévku rozmixujte, přidejte do ní mandlové mléko a polévku nechte projít varem. Podle chuti polévku osolte.
  7. Polévku podávejte posypanou hrubě mletým pepřem a orestovanými ořechy.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    8,30 g
  • Sacharidy:

    43,80 g
    • Cukry:

      11,33 g
  • Tuky:

    105,56 g
  • Vláknina:

    10,00 g

Aktivita pro spálení:

44 kcal
5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

13

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílé čekanky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba