Prostreno.cz

Polévka z bílé čekanky

Čekanka je skvělá zelenina, která se hodí zasyrova do salátů, ale i na tepelnou úpravu . Mandlové mléko polévku zjemní .

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 203 kJ / 48 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks bílé čekanky
  • 1.5 lžíce másla
  • 2 ks středně velké brambory
  • 1 ks šalotka - oloupaná ,drobně nakrájená
  • 1 lžíce zeleninového sypkého bio vývaru
  • 1.6 l vody
  • 300 ml mandlového mléka
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 5 špetek hrubě mletého barevného pepře - volitelné
  • 1 hrnek nasekaných lískových ořechů

Postup přípravy

  1. Lískové ořechy nasucho orestujte v pánvi .
  2. Očištěnou čekanku nakrájejte na čtvrtky a vykrojte z ní tvrdý košťál. Poté nakrájejte čekanku na menší kousky.
  3. Oloupané brambory nakrájejte na kostky.
  4. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou šalotku .
  5. K šalotce přidejte čekanku , brambory , vodu, zeleninový sypký vývar a na mírném ohni vařte 15 minut, nebo až je zelenina měkká.
  6. Polévku rozmixujte, přidejte do ní mandlové mléko a polévku nechte projít varem. Podle chuti polévku osolte.
  7. Polévku podávejte posypanou hrubě mletým pepřem a orestovanými ořechy.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    8,30g
  • Sacharidy:

    43,80g
    • Cukry:

      11,33g
  • Tuky:

    106,06g
  • Vláknina:

    10,00g

Aktivita pro spálení: 48 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílé čekanky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat