Prostreno.cz

Telecí na rozmarýnu

Telecí plátky dušené s pomerančem , rozmarýnem, medem, česnekem a cibulí. Výsledek je vynikající a příprava jednoduchá.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 395 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g telecí kýty - ořech ,nebo pečeně
  • 2 ks bio pomeranče
  • 2 ks větší cibule
  • 1 lžička medu
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 4 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 3 lžíce másla
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 ° C .
  2. Z jednoho pomeranče nastrouhejte kůru , z obou pomerančů vymačkejte šťávu.
  3. Maso osolte, opepřete a položte ho do zapékací misky.
  4. V rendlíku lehce zahřejte pomerančovou kůru , pomerančovou šťávu , máslo , med a prolisovaný česnek – jen aby se vše důkladně spojilo . Směsí přelijte maso .
  5. Kolem masa nasypte oloupanou , na plátky nakrájenou cibuli , přidejte snítky rozmarýnu , vývar , maso přikryjte ,dejte do předehřáté trouby a duste doměkka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,83g
  • Sacharidy:

    173,40g
    • Cukry:

      9,37g
  • Tuky:

    104,63g
  • Vláknina:

    4,70g

Aktivita pro spálení: 94 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

28

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Těstovinová sekaná s masem

(3 hlasů)

Kuře na víně

(6 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Telecí na rozmarýnu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat