Prostreno.cz

Pečený mořský okoun

Mořský okoun má jemné maso , skvělou chuť mu dodá růžový pepř a plátky limetky a citronu.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 460 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy2g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks filety mořského okouna - á 200 g
  • 0.5 ks větší bio limetky
  • 0.5 ks většího citronu
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 4 snítky nasekaného čerstvého kopru
  • 2 lžíce nakládaného růžového pepře
  • 1 lžička soli
  • Na ozdobu
  • 1 snítka čerstvé šalvěje - volitelné

Postup přípravy

  1. Růžový pepř nasekejte najemno .
  2. Limetku a citron nakrájejte na plátky, plátky nakrájejte na poloviny.
  3. Troubu předehřejte na 180 ° C .
  4. Rybí filety osolte a do každého na třech místech nařízněte 3 hlubší zářezy a vložte do nich střídavě kousek limetky a kousek citronu.
  5. Filety uložte do menší zapékací misky.
  6. Ryby pokapejte máslem , přidejte víno ,posypte je růžovým pepřem a misku dejte do předehřáté trouby. Pečte 20-25 minut .
  7. Hotové ryby posypte koprem.
  8. Podávejte s bramborami , můžete ozdobit šalvěji. Ryby můžete také podávat s bramborovou kaší a nakládanou cibulkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,30g
  • Sacharidy:

    84,80g
    • Cukry:

      4,80g
  • Tuky:

    87,30g
  • Vláknina:

    22,00g

Aktivita pro spálení: 110 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený mořský okoun

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat