Prostreno.cz

Fazolová polévka se smetanou

Fazole mají vysoký obsah vlákniny, jde také o dobrý zdroj rostlinných bílkovin. Milovníci sytých polévek určitě rádi ochutnají hustou polévku . S čerstvým chlebem chutná skvěle.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 262 kJ / 62 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g konzervovaných červených fazolí
  • 2 stroužky česneku - oloupaný, nakrájený
  • 2 lžíce oleje
  • 1.8 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 250 ml smetany na vaření
  • 2 špetky soli
  • 2 lžíce nasekaného libečku - čerstvý,nebo mražený
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce octa

Postup přípravy

  1. Fazole sceďte a propláchněte je pod tekoucí vodou.
  2. Do hrnce na rozehřátý olej nasypte nakrájený česnek a krátce ho orestujte.
  3. Přidejte scezené , propláchnuté fazole , vývar ,instantní jíšku, libeček a vařte 15 minut.
  4. Hotovou polévku dochuťte solí, cukrem , octem a zjemněte ji smetanou . Vařte ještě 5 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,44g
  • Sacharidy:

    187,20g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    77,28g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 62 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

18

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(6 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(21 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Fazolová polévka se smetanou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat