Prostreno.cz

Rybí filé s citronovým tymiánem

Filé aljašské tresky v jemné omáčce na bázi másla , smetany a citronového tymiánu.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 1759 kJ / 420 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy9g
tuky43g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce filé aljašské tresky - á 180 g
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 1.5 lžičky bramborového škrobu
  • 180 ml smetany na vaření
  • 1 lžička soli
  • 2 snítky čerstvého citronového tymiánu -lístky
  • 1 snítka čerstvého citronového tymiánu
  • 1 špetka mleté kurkumy

Postup přípravy

  1. Rybí filé osolte .
  2. V pánvi rozehřejte máslo a olej.
  3. Přidejte lístky tymiánu , snítku tymiánu , kurkumu a promíchejte.
  4. Do pánve položte porce filé a opečte ho z obou stran.
  5. Filé vyndejte děrovanou lžíci na talíř.
  6. Ve smetaně rozmíchejte bramborový škrob a smetanu nalijte do pánve. Vařte na mírném ohni 5 -8 minut .
  7. Do pánve vložte zpět filé , pokapejte ho citronovou šťávou a krátce ho prohřejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    9,24g
  • Sacharidy:

    156,80g
    • Cukry:

      5,80g
  • Tuky:

    192,11g
  • Vláknina:

    23,00g

Aktivita pro spálení: 420 kcal

52

minut jízdy na kole

40

minut běhu

125

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filé s citronovým tymiánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat