Prostreno.cz

Vepřové kotlety s kapary

Vepřové kotlety se dají snadno vysušit, ale marinování v podmáslí je nejen zjemní, ale zachová je při vaření šťavnaté .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 487 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks vepřové kotlety bez kosti á 180 g
  • 500 ml podmáslí
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce másla
  • 1.5 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 300 ml masového vývaru
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 3 lžíce scezených kaparů

Postup přípravy

  1. Vepřové kotlety vložte do vhodné misky , zalijte je podmáslím tak, aby byly kotlety zcela zakryté. Dochuťte je solí a pepřem. Misku přikryjte a maso dejte do lednice na 4 hodiny nebo přes noc.
  2. Předehřejte troubu na 200 °C .
  3. Vyjměte kotlety z podmáslí a osušte je .
  4. V malém pekáčku na rozehřátém oleji s máslem kotlety opečte .
  5. Přidejte tymián , 200 ml vývaru a víno.
  6. Maso přikryjte , dejte do předehřáté trouby a duste doměkka.
  7. K měkkým kotletám přidejte kapary a 100 ml vývaru , ve kterém rozmíchejte mouku.
  8. Už ne v troubě , ale na sporáku na mírném ohni duste 10 minut , omáčku často míchejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,70g
  • Sacharidy:

    177,30g
    • Cukry:

      8,00g
  • Tuky:

    187,30g
  • Vláknina:

    42,00g

Aktivita pro spálení: 116 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety s kapary

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat