Prostreno.cz

Ovocný salát s mascarpone

Ovocnému salátu dodá šmrnc mascarpone krém , perník a čerstvý fík .

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 25min

    25min příprava

  • 532 kJ / 127 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks oloupaný pomeranč
  • 1 ks mango - oloupané , nakrájené na kostky
  • 1 ks granátové jablko
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 5 lžic pomerančové šťávy
  • 4 lžíce rozdrobené perníčky
  • 180 g mascarpone
  • 150 ml 40% smetany
  • 2 lžíce cukru
  • 1 ks vanilkový lusk – dřeň
  • Na ozdobu
  • 1 ks čerstvý fík - nakrájený na čtvrtky

Postup přípravy

  1. Mascarpone vyšlehejte s dření vanilkového lusku a 2 lžícemi cukru.
  2. Smetanu vyšlehejte dotuha a lehce ji vmíchejte do mascarpone. Dejte na chvíli do lednice.
  3. Pomeranč rozdělte na měsíčky , dejte je do misky ,přidejte nakrájené mango a jadérka granátového jablka.
  4. Pomerančovou šťávu , šťávu z granátového jablka a citronovou šťávu smíchejte a přidejte k ovoci .
  5. Ovocný salát rozdělte do sklenic , přidejte krém z mascarpone a posypte rozdrobenými perníčky .
  6. Ozdobte kouskem fíku a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,52g
  • Sacharidy:

    163,40g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    79,00g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 127 kcal

15

minut jízdy na kole

12

minut běhu

37

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(28 hlasů)

Omeleta s banánem

(10 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Ovocný salát s mascarpone

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat