Ingredience na
- K podávání
- 1 ks
citron
- nakrájený na klínky
- K přípravě
- 4 porce
tresky á 180 g
- nejlépe chlazená
- 1 hrnek
nasekané petrželky kudrnky
- 4 snítky
čerstvého kopru
- nasekaného
- 1 ks
lahůdková cibulka s natí
- nakrájená na kousky
- 1 stroužek
česneku
- oloupaný
- 1 lžička
soli
- 0.5 ks
chilli papričky bez semínek
- volitelné
- 160 ml
olivového oleje
- 50 g
panko strouhanky
TIP:
Panko strouhanka má sice exotický název i původ, její složení už ale tak exotické není. Jedná se o strouhanku podobnou té naší ze suché veky nebo rohlíků, přesto je ale trochu jiná. Je vyrobena z čerstvého bílého chleba a liší se barvou i strukturou – panko strouhanka je velmi světlá a také mnohem hrubší, tvoří spíše vločky. Díky tomu jsou řízky (a jiné dobroty) v ní obalené mnohem křupavější a chutnější. Velkou výhodou také je, že panko strouhanka nenasákne zdaleka tolik oleje , než strouhanka klasická, výsledek je pak tím pádem i zdravější.