Prostreno.cz

Vepřové maso s hráškem

Dušené vepřové maso s rýží a hráškem.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 977 kJ / 233 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy18g
tuky13g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g vepřového masa - kýta, nebo pečeně
  • 300 g rýže
  • 200 g hrášku
  • 3 lžíce másla
  • 80 g anglické slaniny
  • 1 ks velká cibule - oloupaná , nakrájená na plátky
  • 3 stroužky česneku
  • 400 ml bílého vína
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička žluté chilli pasty
  • 1 ks bobkový list
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na nudličky.
  2. Maso nakrájejte na kostky a dejte ho do mísy.
  3. Oloupané stroužky česneku nasekejte nadrobno a přisypte k masu .
  4. Dále k masu přidejte chilli pastu , bobkový list , podle chuti osolte a vše důkladně promíchejte , nechte 30 minut v chladu .
  5. Do hrnce se 3 lžícemi oleje nasypte nakrájenou cibuli ,nakrájenou anglickou slaninu a krátce ji orestujte.
  6. Přidejte připravené maso , víno promíchejte a duste na mírném ohni doměkka.
  7. Rýži uvařte podle návodu na obalu .
  8. Do většího rendlíku s rozpuštěným máslem nasypte hrášek , jemně ho osolte a duste 5 -10 minut. Podle toho jak moc měkký chcete hrášek mít .
  9. K hrášku přidejte vařenou rýži a promíchejte.
  10. Maso podávejte s připravenou rýží .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    94,50g
  • Sacharidy:

    189,30g
    • Cukry:

      13,94g
  • Tuky:

    247,13g
  • Vláknina:

    34,00g

Aktivita pro spálení: 233 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

69

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso s hráškem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat