Prostreno.cz

Vepřové maso dušené v troubě

Maso dušené v troubě se sladkokyselou , sterilovanou zeleninou .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 1169 kJ / 279 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny25g
sacharidy1g
tuky25g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g vepřového masa - kýta , plec
  • 3 špetky soli
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce žluté chilli pasty
  • 400 g zelný salát s mrkví ve sladkokyselém nálevu
  • 300 ml masového vývaru
  • Na posypání
  • 3 stonky natě jarní cibulky - nakrájená na tenké plátky
  • 1 lžíce tmavých sezamových semínek

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190° C.
  2. Zeleninu důkladně sceďte.
  3. Maso nakrájejte na větší kousky .
  4. V pekáčku rozehřejte olej , přidejte kari pastu , maso a krátce ho orestujte.
  5. Maso osolte , přidejte vývar , přikryjte a duste v troubě 35 minut.
  6. K masu přidejte zelí s mrkví a duste , až bude maso měkké .
  7. Měkké maso posypte nakrájenou natí cibulky a sezamovými semínky. Podávejte s rýží .

TIP:

Chilli pastu můžete použít i zelenou , nebo červenou .Podle chuti ,nebo kterou máte zrovna doma. K přípravě můžete použít i oblíbenou čalamádu .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,00g
  • Sacharidy:

    30,00g
    • Cukry:

      2,00g
  • Tuky:

    169,20g
  • Vláknina:

    13,00g

Aktivita pro spálení: 279 kcal

34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

83

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso dušené v troubě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat