Prostreno.cz

Dušené hovězí maso se zelenou paprikou

Dušené hovězí maso se zelenou paprikou a žampiony.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 444 kJ / 106 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g hovězího zadního masa
  • 0.5 lžičky soli
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce bio sójové omáčky
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 100 ml vody
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 0.5 lžičky mletého nového koření
  • 250 g žampionů - nakrájených na plátky
  • 2 ks zelené papriky - nakrájené na proužky
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájená
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte vývar a sójovou omáčku .
  2. Maso nakrájejte na tenké plátky a spolu s cibulí ho orestujte v hrnci na oleji.
  3. Maso osolte , posypte kurkumou a novým kořením .
  4. Přidejte vývar a maso duste přikryté 90 minut . Doba dušení závisí na kvalitě masa.
  5. K masu přidejte papriku , žampiony a duste , až bude maso zcela měkké .
  6. K masu přidejte kukuřičný škrob rozmíchaný ve 100 ml vody a duste ještě 10 minut .
  7. Podávejte nejlépe s rýží , posypané nakrájenou petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,79g
  • Sacharidy:

    183,88g
    • Cukry:

      8,60g
  • Tuky:

    114,52g
  • Vláknina:

    23,72g

Aktivita pro spálení: 106 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené hovězí maso se zelenou paprikou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat