Prostreno.cz

Květák zapečený se sýrem mozzarella

V kuchyni je květák všestranně využitelnou surovinou. Nejoblíbenějšími pokrmy je smažený květák, květákové placky či květákový mozeček. Květák se ale výborně hodí i k zapékání .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 83 kJ / 19 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky2g

Ingredience na

  • K podávání
  • 250 ml smetany na vaření
  • K přípravě
  • 1 ks květák
  • 1.5 l vody + 1 lžička soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • 200 g sýra mozzarella - nastrouhaný
  • Na posypání
  • 3 snítky petrželky kudrnky - nakrájené
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 ° C .
  2. Květák rozdělte na malé růžičky , nasypte ho do osolené vařící vody a vařte 5 minut .
  3. Květák sceďte , přelijte ho studenou vodou a nechte dobře okapat .
  4. Zapékací misku vymažte máslem .
  5. Do misky nasypte květák a jemně ho posypte muškátovým oříškem .
  6. Smetanu osolte ,opepřete ,přidejte strouhaný sýr , promíchejte a směsí přelijte květák v misce .
  7. Pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut .
  8. Před podáváním posypte nakrájenou petrželkou .

TIP:

Strouhanou mozzarellu koupíte např. v Penny marketu .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,10g
  • Sacharidy:

    50,10g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    128,20g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 19 kcal

2

minut jízdy na kole

1

minut běhu

5

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květák zapečený se sýrem mozzarella

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat