Prostreno.cz

Vepřový řízek v bylinkové krustě

Vepřový řízek v krustě s bylinkami a strouhaným sýrem .

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 1117 kJ / 267 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy19g
tuky16g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks citron - nakrájený na čtvrtky
  • K přípravě
  • 750 g vepřového masa na řízky
  • 1 lžička soli
  • Na obalení
  • 1.5 lžíce hladké mouky
  • 3 ks vejce
  • 1 hrnek strouhanky
  • 0.5 hrnku strouhaného sýra - eidam čedar , nebo parmazán
  • 3 lžíce lístků čerstvého tymiánu - nasekané
  • 0.5 hrnku čerstvé listové petrželky
  • 1 lžíce nasekaných lístků šalvěje
  • Na smažení
  • 120 ml oleje

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájejte na plátky a maso lehce naklepejte.
  2. Maso osolte .
  3. Do jedné misky nasypte mouku, v druhé misce rozšlehejte vejce , ve třetí misce smíchejte nastrouhaný sýr , bylinky a strouhanku .
  4. Každý plátek masa obalte v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi bylinek , strouhanky a sýra. Směs dobře přitlačte k masu .
  5. Obalené maso dejte na 30 minut do chladničky .
  6. Na pánvi rozehřejte olej a postupně řízky opečte . Podávejte s kouskem citronu .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    63,30g
  • Sacharidy:

    175,06g
    • Cukry:

      4,20g
  • Tuky:

    144,00g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 267 kcal

33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

79

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřový řízek v bylinkové krustě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat