Prostreno.cz

Hovězí kostky s kapií

Loupaná plec je velmi chutná, libová, a zároveň dostatečně prorostlá, aby si po přípravě zachovala šťavnatost.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 678 kJ / 162 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy2g
tuky14g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g hovězího masa - nejlépe loupaná plec
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 2 ks sterilované červené kapie - nakrájená na proužky
  • 1 ks velká bílá cibule - oloupaná nakrájená na plátky
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce bio sójové omáčky
  • 4 kapky tabasca - nebo podle chuti
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nakrájené pažitky - nebo nakrájená nať jarní cibulky

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C .
  2. Maso nakrájejte na menší kostky a nasypte ho do malého pekáčku .
  3. Maso osolte , pokapejte sójovou omáčkou , olejem , tabascem , přidejte vývar a vše promíchejte .
  4. Pekáček přikryjte , dejte ho do trouby a duste, až bude maso měkké. Velmi záleží na zralosti a kvalitě masa.
  5. Ke skoro měkkému masu přidejte nakrájenou kapii , cibuli ,dejte zpět do trouby a duste , až bude maso zcela měkké .
  6. Před podáváním posypte pažitkou , nebo nakrájenou natí cibulky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,80g
  • Sacharidy:

    18,80g
    • Cukry:

      0,60g
  • Tuky:

    126,60g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 162 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(21 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hovězí kostky s kapií

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat