Prostreno.cz

Libanonská jehněčí rýže

Mleté jehněčí maso s voňavým kořením a rýží.

03.04.2023 lanvin
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

853 kJ / 203 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Rýži připravte podle návodu na obalu.
  2. Ve velké pánvi , nebo větším rendlíku rozehřejte olej.
  3. Přidejte jehněčí maso, skořici, nové koření, kardamom ,muškátový oříšek , vývar a duste 30 minut , dochuťte solí.
  4. K masu přidejte uvařenou rýži, mátu , piniové oříšky rozinky a promíchejte , až se vše spojí .
  5. V misce smíchejte jogurt a nastrouhanou okurku ,podle chuti osolte.
  6. Jehněčí směs rozdělte na talíře , posypte ji nudličkami okurky a kolem směsi dejte jogurt s okurkou . Hned podávejte .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    146,76 g
  • Sacharidy:

    94,19 g
    • Cukry:

      50,64 g
  • Tuky:

    193,54 g
  • Vláknina:

    10,42 g

Aktivita pro spálení:

660 kcal
82

minut jízdy na kole

62

minut běhu

197

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

mletá skořice

247 kcal / 100g
B3 g
S80 g
T1 g

jehněčí maso

294 kcal / 100g
B25 g
S0,1 g
T21 g

řecký jogurt

96 kcal / 100g
B10 g
S3 g
T5 g

Salátová okurka

15 kcal / 100g
B0,82 g
S3 g
T0,18 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Libanonská jehněčí rýže

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba