Prostreno.cz

Dušené hovězí hrudi

Hovězí hrudi dušené s mrkví , žampiony a tymiánem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 2h a 55min

    25min příprava

    2h a 30min vaření

  • 288 kJ / 68 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g hovězí hrudi
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce oleje
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 ks velká cibule - oloupaná , nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku - oloupaný , nakrájený na plátky
  • 2 ks velké mrkve - oloupané , nakrájené na kostky
  • 300 g žampionů - očištěné , nakrájené
  • 1 lžíce hladké mouky - nebo kukuřičného škrobu
  • 500 ml hovězího vývaru - nebo podle potřeby
  • 3 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na menší plátky.
  2. Maso osolte , opepřete a v hrnci s rozehřátým olejem maso opečte ze všech stran.
  3. Maso podlijte vývarem , přikryjte a duste 90 minut .
  4. K masu přidejte nakrájenou cibuli , česnek , mrkev , žampiony , snítky tymiánu a přikryté duste doměkka. Pokud je třeba , přidejte vývar.
  5. Měkké maso zahustěte hladkou moukou , nebo kukuřičným škrobem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,95g
  • Sacharidy:

    169,78g
    • Cukry:

      6,20g
  • Tuky:

    15,50g
  • Vláknina:

    7,52g

Aktivita pro spálení: 68 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(21 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dušené hovězí hrudi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat