Prostreno.cz

Dušené hovězí hrudi

Hovězí hrudi dušené s mrkví , žampiony a tymiánem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 2h a 55min

    25min příprava

    2h a 30min vaření

  • 433 kJ / 103 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy5g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g hovězí hrudi
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce oleje
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 ks velká cibule - oloupaná , nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku - oloupaný , nakrájený na plátky
  • 2 ks velké mrkve - oloupané , nakrájené na kostky
  • 300 g žampionů - očištěné , nakrájené
  • 1 lžíce hladké mouky - nebo kukuřičného škrobu
  • 500 ml hovězího vývaru - nebo podle potřeby
  • 3 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na menší plátky.
  2. Maso osolte , opepřete a v hrnci s rozehřátým olejem maso opečte ze všech stran.
  3. Maso podlijte vývarem , přikryjte a duste 90 minut .
  4. K masu přidejte nakrájenou cibuli , česnek , mrkev , žampiony , snítky tymiánu a přikryté duste doměkka. Pokud je třeba , přidejte vývar.
  5. Měkké maso zahustěte hladkou moukou , nebo kukuřičným škrobem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,33g
  • Sacharidy:

    193,88g
    • Cukry:

      12,20g
  • Tuky:

    108,90g
  • Vláknina:

    34,82g

Aktivita pro spálení: 103 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dušené hovězí hrudi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat