Prostreno.cz

Fazolová polévka s tymiánem

Hustá , krémová polévka . V tomto receptu jsou použité konzervované fazole, nikoli sušené fazole . Doba vaření se tím značně zkrátí.

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 192 kJ / 45 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 450 g konzervovaných bílých fazolí Cannellini
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks oloupaná,nakrájená cibule
  • 1.8 l domácího kuřecího vývaru
  • 1 ks větší brambora - oloupaná , nakrájená na kostky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka čerstvého tymiánu-pouze lístky
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 lžička cukru - nebo podle chuti
  • 1 lžíce citronové šťávy - nebo podle chuti
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nakrájené petrželky
  • 6 špetek hrubě mletého pepře

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Cibuli zalijte vývarem ,přidejte nakrájenou bramboru , oloupaný ,nakrájený česnek a vařte 10 minut
  3. K bramborám přidejte propláchnuté , scezené fazole a vařte na mírném ohni 10 minut.
  4. Polévku podle potřeby dochuťte solí.
  5. Pokud chcete mít hustou polévku,přibližně čtvrtinu polévky (klidně i polovinu ) rozmixujte a smíchejte ji s nerozmixovanou polévkou.
  6. Polévku zjemněte smetanou , přidejte lístky tymiánu , dochuťte cukrem , citronovou šťávou a polévku prohřejte .
  7. Polévku podávejte posypanou petrželkou a pepřem .

TIP:

Pokud nemáte domácí vývar ,použijte vodu a bio sypký vývar.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,22g
  • Sacharidy:

    203,50g
    • Cukry:

      6,20g
  • Tuky:

    116,88g
  • Vláknina:

    22,85g

Aktivita pro spálení: 45 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

13

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fazolová polévka s tymiánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat