Prostreno.cz

Bílý chřest s vařenými vejci

Chřest s vařenými vejci, plátky šunky, čerstvou petrželkou a máslem.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 89 kJ / 21 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy3g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g bílého chřestu
  • 120 g šunky, nakrájené na plátky
  • 6 ks vajec vařených natvrdo
  • 100 g horkého rozpuštěného másla
  • 4 špetky soli
  • Na ozdobu
  • 4 snítky čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Pomocí škrabky chřest oloupejte. Oloupejte ho od vrchu (2 cm pod hlavičkou) dolů ,odstraňte opravdu všechnu slupku , i po uvaření zůstává poměrně tvrdá. Chřest se nezakrajuje, ale zalamuje. Chytněte ho oběma rukama a ve spodní třetině ho začnete lámat. Zlomí se v bodě, kde přechází dřevnatá část do šťavnaté části. V jedné ruce vám zůstane tuhá zdřevnatělá část, tu vyhoďte nebo si ji nechte na vývar. V druhé ruce vám zůstane měkká část,
  2. Ve velkém hrnci s jemně osolenou vařící vodou vařte chřest 5-8 minut. Jak dlouho to přesně trvá, záleží na tloušťce výhonků . Vařením by měl změknout „ al dente „ v žádném případě by neměl být rozvařený . Uvařený chřest sceďte .
  3. Ještě horká uvařená vejce oloupejte a překrojte je podélně na polovinu.
  4. Plátky šunky ohřejte v nepřilnavé pánvi ,poté je stočte do „ruličky „.
  5. Na talíře rozdělte chřest , vejce , které osolte , šunku a vše lehce pokapejte máslem.
  6. Ozdobte petrželkou a hned podávejte .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,30g
  • Sacharidy:

    11,10g
    • Cukry:

      1,00g
  • Tuky:

    0,90g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 21 kcal

2

minut jízdy na kole

2

minut běhu

6

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bílý chřest s vařenými vejci

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat