Prostreno.cz

Zapečené zelené fazolky

Zelené fazolky s omáčkou ze směsí smetany, česneku a bylinek, posypané sýrem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 356 kJ / 85 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g zelených fazolových lusků - očištěných
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 150 ml vlažného zeleninového vývaru
  • 150 ml 33 % smetany
  • 1 lžička sušeného tymiánu - nebo směs italského koření
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 120 g směsi nastrouhaných sýrů - např. mozzarella, čedar, gouda
  • 1 hrnek nakrájené pažitky
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 ° C.
  2. Očištěné zelené fazolky nasypte do slabě osolené vařící vody a vařte 3- 5 minut , aby fazolky lehce změkly a zůstaly ještě křupavé . Poté fazolky sceďte .
  3. V misce smíchejte česnek, smetanu , vlažný zeleninový vývar , pepř a tymián , nebo italské koření. Dobře promíchejte.
  4. Do vymazané zapékací misky ,nebo do pánve vhodné na pečení v troubě uložte fazolky a přelijte je připravenou smetanou .
  5. Fazolky dejte do předehřáté trouby a pečte 15 -20 minut.
  6. Poté fazolky posypte sýrem a pečte další 3–4 minuty .
  7. Fazolky posypte pažitkou a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,02g
  • Sacharidy:

    133,80g
    • Cukry:

      12,20g
  • Tuky:

    139,96g
  • Vláknina:

    45,00g

Aktivita pro spálení: 85 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Zapečené zelené fazolky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat