Prostreno.cz

Květák dušený se sýrem

Krémový dušený květák s jemnou chutí sýra a petrželky.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    25min příprava

    25min vaření

  • 792 kJ / 189 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky16g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks květák
  • 1.5 l vařící ,jemně osolené vody
  • 3 lžíce másla
  • 2.5 lžíce hladké mouky
  • 400 ml smetany na vaření
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 80 g strouhaného tvrdého sýra
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nasekané čerstvé petrželky
  • 100 g tvrdého sýra nastrouhaného na nudličky

Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na malé růžičky , nasypte ho do vařící osolené vody a vařte 5 minut .Poté květák sceďte.
  2. V hrnci nebo rendlíku nechte rozpustit máslo , přidejte mouku a připravte světlou jíšku .
  3. Postupně za stálého šlehání přidejte smetanu , kterou přiveďte k varu , stále metličkou míchejte .
  4. Přidejte 80 g strouhaného sýra a podle chuti osolte a opepřete .
  5. Do omáčky nasypte květák ,lehce promíchejte a duste 5 minut .
  6. Před podáváním posypte sýrem a petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,80g
  • Sacharidy:

    148,80g
    • Cukry:

      11,00g
  • Tuky:

    130,80g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 189 kcal

23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

56

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Květák dušený se sýrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat