Prostreno.cz

Vepřové kotlety ve smetanové omáčce

Kotlety dušené v troubě se smetanovou omáčkou , ochucenou džemem z černého rybízu .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 1008 kJ / 241 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy3g
tuky21g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks vepřové kotlety bez kosti
  • 1 ks velká cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 250 ml masového vývaru
  • 250 ml 33% smetany - nebo smetany na vaření
  • 2 lžíce džemu z černého rybízu
  • 2 lžíce bio sójové omáčky
  • 0.5 lžíce sušeného rozmarýnu
  • 0.5 lžíce soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180° C .
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky .
  3. V rendlíku rozehřejte olej , přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět .
  4. Přidejte ostatní ingredience , kromě masa a nechte 10 minut vařit. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Omáčku nalijte do zapékací misky, nebo do pekáčku a do omáčky položte kotlety. Maso přikryjte , dejte do trouby a duste doměkka.
  6. Před podáváním můžete maso ozdobit čerstvým rozmarýnem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,52g
  • Sacharidy:

    146,30g
    • Cukry:

      6,80g
  • Tuky:

    174,40g
  • Vláknina:

    68,00g

Aktivita pro spálení: 241 kcal

30

minut jízdy na kole

22

minut běhu

71

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety ve smetanové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat