Prostreno.cz

Halibut pečený v troubě

Vyzkoušejte recept na halibuta pečeného s máslem a česnekem . Halibut je bělomasá ryba s vyšším obsahem tuku, bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin a řadí se mezi nejvýživnější ryby.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 953 kJ / 227 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky23g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g filet halibuta
  • 4 špetky soli
  • 1 lžička hrubě mletého barevného pepře
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru
  • 120 g másla - nakrájené na plátky
  • 4 plátky citronu
  • Na potření
  • 1 lžíce oleje
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C .
  2. Zapékací misku vymažte olejem.
  3. Halibuta potřete z obou stran olejem .
  4. V malé misce smíchejte sypký vývar , česnekový prášek a pepř .
  5. Směsí posypte rybu a koření lehce vetřete do ryby.
  6. Rybu položte do vymazané misky , přidejte plátky citronu , na rybu položte plátky másla a misku dejte do předehřáté trouby. Pečte 25 -35 minut , podle velikosti a síly filé .
  7. Hotovou rybu podle chuti osolte.

TIP:

Místo česnekového prášku použijte 2 -3 stroužky prolisovaného česneku .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    17,80g
  • Sacharidy:

    105,80g
    • Cukry:

      10,00g
  • Tuky:

    283,38g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 227 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

67

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Halibut pečený v troubě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat