Prostreno.cz

Kuře dušené v římském hrnci

Kuře připravené v římském hrnci si zachová šťavnatost . Kuře je ochucené citronovým pepřem a tymiánem .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 207 kJ / 49 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks celé kuře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička citronového pepře
  • 2 plátky citronu
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 8 ks malých cibulek - oloupaných
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 250 g čerstvých očištěných hub
  • 1 ks velká mrkev
  • 300 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy

  1. Hliněný hrnec namočte do studené vody minimálně na 30 minut.
  2. Kuře zevnitř i zvenku dobře osolte, a uvnitř potřete citronovým pepřem . Do kuřete vložte 2 plátky citronu a 2 snítky tymiánu .
  3. Očištěné houby nakrájejte na větší kousky , oloupanou mrkev nakrájejte na silnější plátky .
  4. Mrkev , cibulky a houby nasypte na dno římského hrnce. Na směs položte připravené kuře , přidejte vývar , kuře pokapejte máslem a hrnec přikryjte .
  5. Vložte římský hrnec do studené trouby. Zapněte troubu na 200 ° C a kuře pečte doměkka .
  6. Pře koncem pečení sejměte víko, aby kuře získalo barvu.

TIP:

Římský hrnec je hlubší hliněný pekáč , který je určený k používání v troubě a potraviny v něm připravené si zachovávají svou typickou chuť, vůni a maximum cenných vitamínů i minerálů. Pokud nemáte římský hrnec , použijte zapékací misku , nebo pekáček .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,50g
  • Sacharidy:

    112,70g
    • Cukry:

      13,20g
  • Tuky:

    8,35g
  • Vláknina:

    42,00g

Aktivita pro spálení: 49 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuře dušené v římském hrnci

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat