Prostreno.cz

Ovocná omáčka na dezerty

Omáčka se skvěle hodí k přípravě dezertů, ale i koktejlů .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 467 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy27g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 200 g čerstvých ostružin
  • 250 g čerstvých malin
  • 500 g červeného rybízu - nebo podle chuti černý
  • 120 ml vody
  • 150 g pískového cukru
  • 1 lžička dřeně vanilkového lusku
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 0.5 lžíce kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Očištěné ostružiny , maliny a rybíz nasypte do rendlíku ,přidejte cukr, citronovou šťávu a za stálého míchání vařte ,až se ovoce rozvaří .
  2. Ve vodě rozmíchejte kukuřičný škrob a nalijte ho k ovoci, vařte ještě 5 minut.
  3. Nakonec vmíchejte dřeň vanilky a už nevařte. Nechte vychladnout .
  4. Pokud vám v omáčce vadí zrníčka , omáčku propasírujte přes sítko .

TIP:

Omáčku můžete připravit i bez kukuřičného škrobu, bude méně hustá .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    2,10g
  • Sacharidy:

    204,60g
    • Cukry:

      108,80g
  • Tuky:

    1,72g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 111 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Ovocná omáčka na dezerty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat