Prostreno.cz

Zapečený květák

Bezmasé hlavní jídlo s květákem, restovanými žampiony , pórkem a sýrem .

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 507 kJ / 121 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks květák
  • 150 g pórku - nakrájený na plátky
  • 400 g žampionů - nakrájené na plátky
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 200 g strouhaného sýra čedar
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C .
  2. Květák rozdělte na menší růžičky , nasypte ho do osolené vařící vody a vařte 4 minuty.
  3. Květák sceďte a nasypte ho do zapékací misky . ( O objemu přibližně 2 .5 l )
  4. Na oleji orestujte houby a pórek .
  5. Sceďte veškerou přebytečnou tekutinu a směs nasypte ke květáku .
  6. V misce prošlehejte mouku, mléko , vejce a vmíchejte polovinu sýra .
  7. Směs přidejte ke květáku a vše promíchejte .
  8. Posypte druhou polovinou sýra , dejte do předehřáté trouby a pečte 25 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,19g
  • Sacharidy:

    106,48g
    • Cukry:

      9,53g
  • Tuky:

    146,97g
  • Vláknina:

    7,72g

Aktivita pro spálení: 121 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Zapečený květák

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat