Prostreno.cz

Vepřová panenka se zeleninou

Jemné vepřové panence dodá chuť barevná zelenina a houby .

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 433 kJ / 103 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy2g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g vepřové panenky - nakrájené na kostky
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks velká zelená paprika - nakrájená na kostky
  • 1 ks malá cuketa - nakrájená na plátky
  • 1 ks bílá cibule - oloupaná , nakrájená na malé kousky
  • 250 g očištěných čerstvých hub - nakrájených
  • 200 g cherry rajčat
  • 120 ml masového vývaru
  • 1 lžíce nasekaných kaparů
  • 2 špetky mletého pepře
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. Ve velké litinové nebo jiné těžké pánvi na rozehřátém oleji s máslem opečte doměkka kostky masa.
  2. Měkké maso vyndejte na talíř.
  3. Do stejné pánve přidejte nakrájenou zeleninu , houby , vývar a duste na mírném ohni 15 minut.
  4. K zelenině přidejte maso , dochuťte solí , pepřem , přidejte kapary a 2-3 minuty míchejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,60g
  • Sacharidy:

    87,30g
    • Cukry:

      12,00g
  • Tuky:

    199,25g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 103 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Lilek pečený s rajčaty

(5 hlasů)

Pikantní polévka z karotky

(3 hlasů)

Telecí plátky s hráškem

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat