Prostreno.cz

Dušená , marinovaná zaječí stehna

K podzimu patří skvělá zvěřina . Maso divokých zvířat má jinou chuť a texturu, konkrétně zajíc má na rozdíl od králíka maso tmavé a tužší.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 4h a 35min

    35min příprava

    4h a 0min vaření

  • 474 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy14g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks zaječí stehna
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 120 g anglické slaniny
  • 280 g konzervované perlové cibulky
  • 400 ml drůbežího vývaru
  • 80 g perníku na strouhání - nahrubo nastrouhaný
  • Na marinádu
  • 600 ml červeného vína
  • 4 lžíce červeného octa balsamico
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 5 snítek zelené petržele
  • 5 kuliček jalovce - rozdrcené
  • 4 ks hřebíčky
  • 10 kuliček černého pepře
  • 1 ks velká cibule - nakrájená na plátky
  • 1 ks větší mrkev - oloupaná , nakrájená na silné plátky
  • 2 stroužky česneku - oloupané
  • Na přílohu
  • 4 ks bobkové listy

Postup přípravy

  1. Očištěná zaječí stehna dejte do velké mísy , přidejte všechny ingredience na marinádu , přikryjte a nechte v lednici marinovat alespoň 24 hodin, nejlépe 48 hodin. Pravidelně otáčejte.
  2. Zaječí stehna vyjměte z marinády a osušte kuchyňskou utěrkou .
  3. Marinádu sceďte a dejte do hrnce, přidejte pár plátku mrkve z marinády .
  4. Marinádu přiveďte k varu , pomocí lžíce odstraňte veškerou bílou pěnu, která vyplave nahoru.
  5. Přidejte vývar a vařte na středním ohni 10 minut .
  6. V kastrolu na rozehřátém oleji s máslem opečte zaječí stehna dozlatova. Opečená stehna vyjměte na talíř .
  7. Do kastrolu přidejte slaninu a nechte ji krátce osmahnout.
  8. Přidejte zaječí stehna , perlové cibulky , marinádu s vývarem , stačí tolik , aby bylo maso přikryté .
  9. Přisypte nastrouhaný perník , přikryjte a duste na mírném ohni doměkka.
  10. V případě potřeby můžete omáčku zahustit moukou rozmíchanou ve vodě. 100 ml vody + 1 lžíce hladké mouky .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    86,82g
  • Sacharidy:

    340,90g
    • Cukry:

      10,14g
  • Tuky:

    251,98g
  • Vláknina:

    22,85g

Aktivita pro spálení: 113 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(21 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dušená , marinovaná zaječí stehna

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat