Prostreno.cz

Čočkový salát

Čočkové saláty můžete připravit ze všech druhů čočky. Nejideálnější jsou drobnozrnné varianty beluga a puy, které se nerozvaří a drží si svůj tvar.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 1902 kJ / 454 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky47g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 300 g konzervovaného hrášku s mrkví - ve slaném nálevu
  • 400 g vařené drobnozrnné zelené čočky
  • 1 ks středně velká šalotka
  • 4 snítky zelené petrželky - jemně nakrájené
  • Na zálivku
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička pískového cukru

Postup přípravy

  1. Ingredience na zálivku prošlehejte v misce .
  2. Mrkev s hráškem sceďte a nechte důkladně okapat. Okapaný hrášek s mrkví nasypte do misky.
  3. Přidejte vařenou čočku ,oloupanou , drobně nakrájenou šalotku , zelenou petrželku , zálivku a vše lehce promíchejte.

TIP:

V syrovém suchém stavu má čočka puy zelenou barvu, ale vařením zhnědne jako česká čočka. Nerozvaří se, je křehká a pevná, má vynikající chuť . Drobná černá zrnka čočky Beluga vypadají trochu jako kaviár . Má jemně oříškovou chuť a výborně drží tvar . K přípravě můžete použít klasický , sterilovaný hrášek a vařenou mrkev , nakrájenou na nudličky.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    20,10g
  • Sacharidy:

    178,10g
    • Cukry:

      107,00g
  • Tuky:

    116,12g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 454 kcal

56

minut jízdy na kole

43

minut běhu

135

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Čočkový salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat