Prostreno.cz

Penne s petrželkovým pestem

Celozrnné těstoviny s olivami a pestem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 1027 kJ / 245 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy18g
tuky14g

Ingredience na

  • 200 g celozrnných těstovin penne
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce petrželkového pesta
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 50 ml zeleninového vývaru
  • 200 g žampiónů
  • 100 g zelených oliv
  • 100 g nastrouhaného parmazánu
  • 3 špetky čerstvě mletého černého pepře
  • 4 špetky soli
  • Na ozdobu
  • 4 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. V osolené vodě uvařte těstoviny "al dente".
  2. Na másle s olejem orestujte nakrájenou cibuli a česnek, přidejte nakrájené žampióny, zalijte vývarem a duste 10 minut. Pak přidejte nasekané olivy, zakysanou smetanu a poduste ještě 5 minut, osolte a opepřete.
  3. Uvařené, scezené těstoviny promíchejte s pestem, rozdělte na talíře a přelijte houbami. Posypte sýrem a ozdobte petrželkou.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Penne s petrželkovým pestem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat