Plněné bagety
S láhví dobrého červeného vína vás tyhle bagety přenesou do slunné Itálie. Jejich obsah můžete měnit podle momentálních chutí i obsahu své lednice.
-
30min
30min příprava
0min vaření
-
1082 kJ / 258 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny11g
sacharidy19g
tuky15g
Ingredience na
- 2 ks
středně velké světlé bagety
- 2 lžíce
olivového oleje
- 3 lžíce
červeného vinného octa
- 1 stroužek
utřeného česneku
- 1 balení
rukoly
- 250 g
mozzarelly
- 1 ks
červené cibule
- nakrájené na plátky
- 2 lžíce
červené papriky
- sterilované, řezané
- 2 hrsti
koleček salámu chorizo
Postup přípravy
- Obě bagety podélně rozřízněte. Olivový olej smíchejte s vinným octem a česnekem a směsí potřete všechny řezné strany baget. Pak na spodní díly rozdělte rukolu, poklaďte ji plátky mozzarelly, cibulí, paprikou a kolečky salámu, přiklopte vršky baget. Pak obě přepůlte, zabalte do pečicího papíru, lehce stlačte, svažte provázkem a servírujte.
TIP:
Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.