Prostreno.cz

Hrnkové knedle

Výborná příloha k zelí a různým omáčkám, přidáním slaniny nebo petržele zvýrazníte chuť knedlíků...

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 50min

    25min příprava

    25min vaření

  • 906 kJ / 216 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy34g
tuky3g

Ingredience na

  • 2 hrnky hrubé mouky
  • 2 hrnky vlažného mléka
  • 4 ks rohlíků - nakrájené na kostičky
  • 4 ks vajec
  • 2 špetky soli a pepře - podle chuti
  • zelená petržel - podle chuti
  • sádlo nebo máslo - na vymazání hrnečků

Postup přípravy

  1. Mouku smíchejte s mlékem a žlouky, přidejte nasekanou petrželku opepřete a osolte.
  2. Do těsta přidejte rohlíky pokrájené na kostičky a zlehka přimíchejte tuhý sníh z bílků. Tímto těstem naplňte hrníčky vymazané sádlem nebo máslem (asi do 2/3). Při vymazávání hrnečků nešetřete máslem nebo sádlem.
  3. Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu a vložte do hrnce naplněné hrnečky (voda v hrnci by měla sahat asi pod polovinu hrnečků). Zakryjte pokličkou a vařte 27 min. Vypněte a nechte ještě 2 min hrnečky v hrnci stát, potom knedlíky vyklopte a podávejte nakrájené na kolečka. Z každého hrnečka je asi 5 koleček knedlíků.

TIP:

Tohle množství je na 4 čtvtrlitrové hrnečky (z 1 hrnečku asi 5 koleček knedlíků). Před vyklopením knedlíků objeďte nožem obvod kolem okrajů a knedlíky bez problémů vyklopte.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrnkové knedle

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat