Prostreno.cz

Otrubový chléb

Otrubový chléb s podmáslím a medem.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 1h a 20min

    30min příprava

    50min vaření

  • 958 kJ / 229 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy40g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 hrnek otrub
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku rozinek
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 hrnku medu
  • 3/4 hrnku podmáslí
  • 1 ks vejce
  • 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky skořice

Postup přípravy

  1. Smíchejte otruby rozinky, olej, med a podmáslí. Nechte odležet až se tekutiny vsáknou.
  2. Přidejte vejce a důkladně promíchejte.
  3. Odděleně promíchejte mouku, sodu, sůl a skořici. Lehce vmíchejte do těsta.
  4. Pečte ve vymazané a vysypané formě při 170 °C asi 45-50 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,60g
  • Sacharidy:

    342,46g
    • Cukry:

      143,20g
  • Tuky:

    116,50g
  • Vláknina:

    59,00g

Aktivita pro spálení: 229 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Pesto chléb

(22 hlasů)
2h a 45min
1271 kJ

Chléb s ovesnými vločkami

(21 hlasů)
1h a 10min
1288 kJ

Chléb s černým pivem

(21 hlasů)
1h a 10min
1062 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Otrubový chléb

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat