Prostreno.cz

Pstruh s rajčaty

Dietní pstruh pečený v alobalu.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 25min

    45min příprava

    40min vaření

  • 375 kJ / 89 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy9g
tuky4g

Ingredience na

  • 300-400 g pstruha
  • 1/2 ks citrónu
  • 3 lžíce másla
  • 1 ks brambory - oloupané a nakrájené na tenké plátky
  • 2 ks rajčat - nakrájených na plátky
  • 2 ks cibule šalotky - nakrájené na plátky
  • 2 lžíce rajčatové omáčky
  • 2 lžíce oblíbené grilovací omáčky
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 3 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Omytého pstruha potřete solí, pepřem a pokapejte citrónovou šťávou. Dejte na 30 minut do lednice.
  2. Rajský protlak a grilovací omáčku promíchejte a dejte dovnitř pstruha.
  3. Přidejte tymián, plátky rajčat, šalotky a brambor, pstruha ovažte potravinářským provázkem.
  4. Pstruha položte na obdélník alobalu, obložte ho zbývajícími plátky rajčat, šalotky a brambor, které lehce osolte, přidejte máslo, alobal uzavřete a položte na plech.
  5. Pstruha pečte v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 20-30 minut podle velikosti.
  6. Pak alobal rozbalte a pstruha dopečte ještě 5-10 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,43g
  • Sacharidy:

    165,71g
    • Cukry:

      23,53g
  • Tuky:

    90,59g
  • Vláknina:

    49,10g

Aktivita pro spálení: 89 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení



Podobné recepty

Pstruh se šunkou

(11 hlasů)
40min
473 kJ

Pstruh na sádle

(9 hlasů)
45min
639 kJ

Pstruh s křenovou omáčkou

(9 hlasů)
55min
1077 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pstruh s rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat