Prostreno.cz

Domácí chléb s pivem

Recept na prostý chléb vylepšený půllitrem piva.

Ohodnotit
(12 hlasů)
sun
  • 2h a 40min

    1h a 20min příprava

    1h a 20min vaření

  • 891 kJ / 213 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy43g
tuky1g

Ingredience na

  • 1 kg hladké mouky
  • 70 g droždí
  • 500 ml světlého piva
  • 100 ml vlažné vody
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky kmínu
  • 2 lžičky octa
  • 100 ml vlažné vody + 1 lžíce octa - k potírání chleba

Postup přípravy

  1. Mouku prosejte do velké mísy.
  2. Do vlažné vody rozdrobte droždí, rozmíchejte a přidejte k mouce.
  3. Pak přidejte vlažné pivo, sůl a kmín. Těsto krátce zpracujte.
  4. Těsto umístěte na pomoučený vál a zpracujte, abyste vytvořili měkkou kouli.
  5. Hroudu těsta přemístěte do pomoučněné mísy a nechte půl hodiny kynout.
  6. Plech vyložte pečicím papírem. Z těsta vytvořte pecen a položte na plech. Znovu nechte půl hodiny kynout.
  7. Zatím předehřejte troubu na 250 °C.
  8. Chléb pečte půl hodiny při 250 °C, pak snižte teplotu a pečte ještě přibližně 45-50 minut při 180 °C.
  9. Při pečení chléb několikrát potřete vodou s troškou octa.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Domácí chléb s pivem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat