Prostreno.cz

Domácí chléb s pivem

Recept na prostý chléb vylepšený půllitrem piva.

Ohodnotit
(12 hlasů)
sun
  • 2h a 40min

    1h a 20min příprava

    1h a 20min vaření

  • 921 kJ / 220 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy44g
tuky1g

Ingredience na

  • 1 kg hladké mouky
  • 70 g droždí
  • 500 ml světlého piva
  • 100 ml vlažné vody
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky kmínu
  • 2 lžičky octa
  • 100 ml vlažné vody + 1 lžíce octa - k potírání chleba

Postup přípravy

  1. Mouku prosejte do velké mísy.
  2. Do vlažné vody rozdrobte droždí, rozmíchejte a přidejte k mouce.
  3. Pak přidejte vlažné pivo, sůl a kmín. Těsto krátce zpracujte.
  4. Těsto umístěte na pomoučený vál a zpracujte, abyste vytvořili měkkou kouli.
  5. Hroudu těsta přemístěte do pomoučněné mísy a nechte půl hodiny kynout.
  6. Plech vyložte pečicím papírem. Z těsta vytvořte pecen a položte na plech. Znovu nechte půl hodiny kynout.
  7. Zatím předehřejte troubu na 250 °C.
  8. Chléb pečte půl hodiny při 250 °C, pak snižte teplotu a pečte ještě přibližně 45-50 minut při 180 °C.
  9. Při pečení chléb několikrát potřete vodou s troškou octa.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,00g
  • Sacharidy:

    139,50g
    • Cukry:

      2,00g
  • Tuky:

    23,50g
  • Vláknina:

    13,00g

Aktivita pro spálení: 220 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Chléb s ovesnými vločkami

(21 hlasů)
1h a 10min
1288 kJ

Chléb se sušenými rajčaty

(5 hlasů)
2h a 20min
1114 kJ

Chléb s černým pivem

(21 hlasů)
1h a 10min
1062 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

hedvika
17.06.2016
verrca
29.05.2016
Anonym
13.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Domácí chléb s pivem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat