Prostreno.cz

Boršč s hovězím masem

každý má svůj vyzkoušený recept na boršč ,tady je jeden z receptů
Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 2h a 5min

    15min příprava

    1h a 50min vaření

  • 190 kJ / 45 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky1g

Ingredience na

  • 2 l vody
  • 500 g předního hovězího masa s kostí
  • 1 ks malý rajský protlak
  • 3 ks bobkové listy
  • 10 kuliček nového koření
  • 180 g bílého zelí
  • 1 ks nakrájená mrkev
  • 1 ks malá kořenová petržel
  • 1/2 ks malého nakrájeného celeru
  • 1 ks cibule
  • 1 kostka hovězího vývaru
  • 500 g oloupané červené řepy
  • 1 lžíce pískového cukru
  • 2 lžíce vinného octa
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • K podávání
  • 120 ml zakysané smetany

Postup přípravy

  1. Z masa ,koření ,cibule a kořenové zeleniny vařte asi 1 a půl hodiny vývar.
  2. Hotový vývar slijte, maso oberte ,nakrájejte a dejte ho zatím stranou.
  3. Nakrájejte zelí , červenou řepu , přidejte do vývaru (můžete přidat 1-2 brambory) ,přidejte kostku vývaru ,rajský protlak a nechte pod pokličkou vařit 15 minut .
  4. Dochuťte cukrem ,octem.solí a pepřem
  5. Nakonec do hotové polévky přidejte uvařené maso
  6. Podávejte se zakysanou smetanou



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,00g
  • Sacharidy:

    235,40g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    30,20g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 45 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

13

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Boršč s hovězím masem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat